Flyeren en gesprekken rond 1 mei demonstratie

4_De afgelopen dagen zijn er duizenden flyers en posters verspreid ter aankondiging van de anti-kapitalistische 1 mei demonstratie. In de wijken Transvaal, Schilderswijk, Segbroek en Centrum werden posters geplakt en flyers rondgebracht.

In wijken als de Schilderswijk en Transvaal is veel armoede. Bibliotheken en buurthuizen sluiten massaal terwijl er in andere delen van de stad miljoenen euro’s worden uitgegeven aan prestigeprojecten. “Het lijkt wel alsof enige waar wel geld aan wordt uit gegeven in deze wijken de aanwezigheid van de politie is”, aldus een bewoner van de Transvaal. In gesprekken met andere buurtbewoners wordt dit ook bevestigd. Ze voelen zich totaal in de steek gelaten door de gemeente. Ook gingen veel van de gesprekken over het racistische politiegeweld wat de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws is geweest. “Bijna iedereen hier kent wel iemand die door de politie in elkaar is geslagen” vertelt een jongen voor een buurtcentrum. Daarom ook hebben veel winkeliers de poster voor hun raam gehangen en waren ze erg enthousiast over de aankomende demonstratie. Ook buurthuizen hingen posters op en gaan aankomende dagen flyers uitdelen.

De komende dagen gaan we weer de wijken in om te praten met buurtbewoners en om nog meer posters en flyers te verspreiden. We hopen op een goede opkomst uit heel het land. Natuurlijk verwachten we jou, je vrienden en familie ook!

Op naar 1 mei! Iedereen vrij!

1_

6_

5_

2_

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s