Strijdbare anti-kapitalistische 1 mei demonstratie Den Haag

1De anti-kapitalistische 1 mei demonstratie in Den Haag is strijdbaar en goed verlopen. Om 19:00 verzamelden zich ruim 150 demonstranten op het Hobbemaplein. Na twee toespraken begon de demonstratie, die vervolgens dwars door de Haagse wijken Transvaal en Schilderswijk liep.
2
Deze route was gekozen omdat er juist in deze wijken veel armoede heerst, en omdat hier steeds weer duidelijk wordt dat de gemeente zich niet bekommert om het welzijn van de bewoners. Er worden meer en meer sociale voorzieningen gesloten omdat de gemeente de geldkraan volledig dicht heeft gedraaid, om daar vervolgens meer politie en controle voor in de plaats te brengen. Vooral jongeren zijn daarvan de dupe.

Veel jongeren en buurtbewoners sloten zich dan ook aan bij de demonstratie. De demo groeide uit tot ruim 300 personen. Een aantal keer is de demonstratie stilgelegd omdat er demonstranten en buurtbewoners lastig werden gevallen door de politie, maar uiteindelijk werd er afgedwongen dat de politie zich op een afstand hield en is de demo zonder al te veel problemen verlopen.

7

13

12

9

8

1 mei iedereen vrij!

Mondiale bestaanszekerheid
Open grenzen voor alle mensen
Stop de repressie en controlewaan
Stop racisme
Stop privatisering en afbraak sociale voorzieningen

Vrijheid en welvaart voor iedereen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment